Skip to content

Dropshipping

Dropshipping on suoratoimitus, joka (tai drop shipping), on tavarantoimitusmuoto, jossa yrityksellä ei ole pakko olla omaa varastoa, vaan tavarat lähetetään kolmannen osapuolen varastolta.

 
Dropshipping on suoratoimitus, joka (tai drop shipping), on tavarantoimitusmuoto, jossa yrityksellä ei ole pakko olla omaa varastoa, vaan tavarat lähetetään kolmannen osapuolen varastolta. Tavarat usein brändätään kuitenkin oman yrityksen logoilla ja tunnuksilla. 

Kun asiakas tilaa tuotteen verkkokaupasta, tuote lähetetään asiakkaalle kolmannen osapuolen varastosta. Näitä kauppoja löytyy mm. Amazonista, Ebaystä, yms.

Dropshipping pitää liiketoiminnan kustannukset pieninä verrattuna myymälään tai normaaliin verkkokauppaan, koska ilman omaa varastoa verkkokauppaa voi pyörittää vaikka laiturinnokalta. Koska omaa varastoa ei käytännössä ole, myös henkilöstökulut ovat minimaaliset. 

Henkilöstöä ei tarvita tilausten käsittelyyn ja lähettämiseen, milloin henkilöstöä voidaan vapauttaa, esimerkiksi markkinointiin tai myyntiin.

Alla on kuvattuna, miten dropshipping malli toimii konkreettisesti.

Kuvan lähde: feedough.com

Sitely

Sitely - Pohjoismainen digitoimisto, joka rakentaa menestyviä brändejä.

Verkkosivut-sub-image-1

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää mitä brändimaailmassa tapahtuu? Tilaa Sitelyn brändikirje ja et jää paitsi mielenkiintoisimmista tarinoista ja brändeistä. Saat brändikirjeen kerran kuukaudessa.

Dropshipping

Dropshipping on suoratoimitus, joka (tai drop shipping), on tavarantoimitusmuoto, jossa yrityksellä ei ole pakko olla omaa varastoa, vaan t...

DNS

DNS eli Domain Name System on nimipalvelujärjestelmä, jonka avulla IP-osoitteet muutetaan verkkopalvelutunnuksiksi.

Hubspot

HubSpot on markkinoinnin automaatiojärjestelmä, joka sisältää monipuoliset toiminnallisuudet sekä markkinoinnin että myynnin käyttöön.