Skip to content

Chatbot

Chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu käymään keskustelua ihmisen kanssa. Ihminen kirjoittaa tekstiä, ja chatbot vastaa tai esittää vastakysymyksiä.

Chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu käymään keskustelua ihmisen kanssa. Ihminen kirjoittaa tekstiä, ja chatbot vastaa tai esittää vastakysymyksiä. Chatbotien toimintaa perustuu suhteellisen yksinkertaisiin periaatteisiin, esim. keskustelun aiheen tunnistamiseen avainsanoista, ja vastakysymyksien muodostamiseen ihmisen edellisen vastauksen perusteella. Tietokoneiden laskenta- ja muistikapasiteettien nopea kehittyminen on mahdollistanut aikaisempaa kehittyneempien chatbotien rakentamisen. Tunnetuin chatbot on varhainen 1960-luvulta peräisin oleva Eliza, joka yritti matkia potilaansa kanssa keskustelevaa psykiatria. Suomenkielisiä chatboteja on muun muassa 1980-luvulla kehitetty Kalle Kotipsykiatri. Botti tulee englannin kielen sanasta bot, jolla tarkoitetaan automaattista ohjelmaa. Boteista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä joko verkkosivuston verkkosivuston skannaukseen käytettäviä botteja, joita voidaan myös käyttää esimerkiksi verkkosivustojen spämmäykseen, häirintään tai jopa hakkerointitarkoituksiin. Botilla voidaan tarkoittaa myös chatbotia. Se on eräänlainen virtuaaliassistentti, joka kommunikoi automaattisesti verkkosivustokävijän kanssa ja auttaa häntä.

Sitely

Sitely - Pohjoismainen digitoimisto, joka rakentaa menestyviä brändejä.

Verkkosivut-sub-image-1

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää mitä brändimaailmassa tapahtuu? Tilaa Sitelyn brändikirje ja et jää paitsi mielenkiintoisimmista tarinoista ja brändeistä. Saat brändikirjeen kerran kuukaudessa.

Dropshipping

Dropshipping on suoratoimitus, joka (tai drop shipping), on tavarantoimitusmuoto, jossa yrityksellä ei ole pakko olla omaa varastoa, vaan t...

DNS

DNS eli Domain Name System on nimipalvelujärjestelmä, jonka avulla IP-osoitteet muutetaan verkkopalvelutunnuksiksi.

Hubspot

HubSpot on markkinoinnin automaatiojärjestelmä, joka sisältää monipuoliset toiminnallisuudet sekä markkinoinnin että myynnin käyttöön.