hubspot vs wordpress

Verkkosivusto on brändin tärkein oma media verkossa, jota pystyy hallitsemaan täysin. Verkkosivuston käytettävyyden ja ulkoasun pitää olla huippuluokkaa sekä jatkokehitys helppoa. Sisällönhallintajärjestelmän (CMS), jota käytetään sisällöntuottamiseen verkkosivustolle valitseminen on kriittistä jatkokehityksen kannalta. Jos olet pohtinut vaihtoehtoina WordPressiä ja Hubspot CMS:ää, niin käymme läpi molempien järjestelmien plussat ja miinukset.

Molemmat järjestelmät ovat ominaisuuksiltaan huippuluokkaa, mutta yrityksen tarpeet ratkaisevat asian.

Onko sivustouudistus tulossa? Tai tarvitsetko aloittavalle yritykselle verkkosivuston? Kun hakusessa on paras sisällönhallintajärjestelmää (CMS = content management system) yrityksellesi, olet Hubspotiin ja WordPressiin internetissä. Molemmat järjestelmät sopivat ominaisuuksien perusteella moneen tapaukseen, mutta tarpeet ratkaisevat valinnan. WordPress on yksi maailman suosituimmista avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmistä, joka tarjoaa mahdollisuuden rakentaa juuri sellaisen sivuston kuin haluat. Hubspot CMS taas on enemmän rajattu ja valmis paketti sisällöntuottajille, joka poistaa tuskan verkkosivustosi teknisestä hallinnasta ja antaa sinun keskittyä sisällöntuotantoon.

hubspot cms

Hubspot CMS

Hubspot CMS on pilvipohjainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS). Järjestelmä on hyvä sekä markkinoijilla että kehittäjillä, koska se sisältää työkalut, joita tarvitaan asiakaskokemuksen ja myynnin kehittämiseen. Ylläpitäjä voi helposti luoda sisältöä, optimoida SEO:a varten ja seurata yksinkertaisia dashboadeja, esim. liidien määrän kasvusta tai vaikkapa verkkosivustovierailijoista.

Monet ovat myös kiinnostuneita Hubspotista, koska sen sisällönhallintajärjestelmä on erityisen helppokäyttöinen. Jos haluat esimerkiksi optimoida verkkosivut hakukoneita varten on se todella helppoa, koska Hubspot antaa ehdotuksia mm. sisältöjen parantamiseksi. Tämä tarkoittaa orgaanisen liikenteen kasvua sivustolla, joka voi parantaa konversioprosenttia huomattavasti.

Sisältöjä voidaan myös personoida esim. asiakassegmenttiesi mukaan, jotta asiakaskokemus on paras mahdollinen. Vaikkapa ei-konvertuneille palaaville kävijöille palvelusivuillasi voidaan näyttää alennuskoodi sivun yläosassa, jos haluat saada enemmän liidejä.

Tutustu Hubspotin ominaisuuksiin

Plussat Miinukset
Kokonaisvaltainen työkalu brändin hallintaanPerustaso sisältää vain 15 sisältösivua
Helppo laajennettavuus ja one-click integraatiotRajoitetut lisäosat
Helppo sisällönhallintajärjestelmäVaatii CMS:n moduulien koodauksen opettelua
Kattava analytiikka ja raportointiLisäosien määrä ei ole yhtä kattava kuin WordPressissä
Turvallinen marketplaceEi ole natiivia verkkokauppaa
Tietoturvallinen lähdekoodi
Hintaan sisältyy hosting ja CDN

wordpress sisällönhallinta

WordPress

WordPress on avoimeen lähdekoodin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, joka pitää asentaa sille dedikoidulle palvelimelle. WordPress on tällä hetkellä suosituin saatavilla oleva CMS, ja verkossa olevissa sivuista onkin tehty yli 40%:ia WordPressillä.

WordPressin käyttöliittymä sisältää perusasiat, kuten sisällönluontityökalut, mutta vaatii toimiakseen laadukkaat lisäosat, jotta sivustosta saa kaiken irti. Lisäosia on saatavilla tuhansia ilmaisia ja maksullisia. Sisällönhallintaan voidaan käyttää WordPressin omaa lohkoeditoria tai esim. Elementor-lisäosaa, joka mahdollistaa sisällön visuaalisen editoinnin helposti.

Hakukoneoptimointia voidaan tehdä esim. helposti saatavilla lisäosilla, kuten Yoast SEO:lla, joka parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Tutustu WordPressin ominaisuuksiin

Plussat Miinukset
Nopea sisällönhallintaSisällönhallinta vaatii opettelua
Paljon saatavilla olevia lisäosiaLisäosat pitää muistaa päivittää jatkuvasti
Natiivi Woocommerce-verkkokauppaVaatii erillisen hostingin
Paljon kehittäjiä ympäri maailmanHieman ”insinöörimäinen” käyttöliittymä
Helppo jatkokehittää
Valmiit integraatiot moneen järjestelmään
Avoin lähdekoodi

Kumpi kannattaa valita?

HubSpot CMS tarjoaa huomattavasti enemmän ominaisuuksia, kuin WordPress yhdessä helppokäyttöisessä paketissa. Paketti sisältää hostingin, SSL-sertifikaatin, sisällönjakeluverkoston (CDN = Content delivery network) ja monia muita tärkeitä teknisen ylläpidon ominaisuuksia.

Esim. sisällönhallinnassa drag & drop -editori on selkeä ja helppokäyttöinen, joka on helppo yhdistää verkkosivustosi sisältö muihin markkinoinnin toimintoihin, kuten lomakkeisiin, toimintakehotuksiin (CTA = Call to action), sisältöstrategiaan sekä sivuston kävijöihin mm. sisällön personoinnin avulla.

WordPressissä olevat lisäosat taas mahdollistavat paljon räätälöintiä, jolla saadaan rakennettua todella räätälöity toteutus. Voit helposti itse asentaa haluamasi lisäosat (plugins), joita tarvitset. Lisäosat pitää kuitenkin muistaa päivittää tietoturvan takia. WordPressissä on mahdollista myös editoida HTML-koodia helposti, joka mahdollista mm. pienet muutokset näppärästi.

kumman_valitset

Yhteenveto

Molemmat sisällönhallintajärjestelmät WordPress sekä HubSpot ovat erinomaisia työkaluja, ja kaikki riippuu siitä, kumpi vastaa paremmin yrityksesi tarpeisiin. Jos etsit helppokäyttöistä pakettia, joka käyttää useampi tiimi ja haluat kehittää markkinointiasi systemaattisesti on HubSpot CMS parempi vaihtoehto.

WordPress on taas hieman enemmän tee-se-itse toteutus, joka saattaa vaatia hieman opiskelua, jotta voit rakentaa täydellisen kokonaisuuden yrityksellesi. WordPressiin saat myös helposti natiivin verkkokaupan – Woocommercen.

Jos haluat sparrailuapua sisällönhallintajärjestelmän valintaan, niin laita viestiä ja katsotaan miten voimme auttaa.

Lue myös