Skip to content
Brändi

Luo menestyvä brändi vain 7 päivässä!

Brändi, pieni tai iso, kilpailee markkinoilla paikallisten ja kansainvälisten brändien kanssa. Pienikin voi menestyä oikealla brändityöllä.

Brändi, pieni tai iso, kilpailee nykyisessä markkinatilanteessa paikallisten ja kansainvälisten brändien kanssa. Tämän myötä pienemmillä brändeillä ei usein ole työkaluja taistella jättejä vastaan. Toisaalta, pienempikin brändi voi olla vahva ja vaikuttava, mikäli brändäystyö on tehty onnistuneesti.

Tässä blogissa käsitellään brändäyksen tärkeimmät asiat oikeassa järjestyksessä, jotta voit rakentaa vahvan brändipohjan yrityksellesi viikossa. Olemme yksinkertaistaneet ja niputtaneet asioita loogisiksi kokonaisuuksiksi – näillä pääset hyvään alkuun. Brändin rakentaminen vaatii viikon jälkeen myös pitkäjänteistä työtä.

Jos haluat skipata blogisarjan ja napata nopeat vinkit brändin rakennukseen, lataa maksuton lunttilappu menestyvään brändiin👉

brand identity

Mitä hyötyä brändin rakennuksesta on?

Yrityksen brändi ei tarkoita vain logoa, slogania tai visuaalista ilmettä. Se on toki myös näitä, mutta se on myös paljon muuta. Brändi huokuu yrityksen toiminnan perustaa, missiota, visiota sekä sitä, miten asiakkaat brändin kokevat.

Mikäli brändi on epäselvä, yrityksen toiminta näyttäytyy sekavana, epäjohdonmukaisena ja ei houkuttelevana. 

Kuka voi rakentaa menestyvän brändin viikossa?

Tämä blogisarja on kirjoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mitkä asiat vaikuttavat menestykseen brändäyksessä. Menestyvä brändi viikossa -konsepti luotiin, jotta jokaisella yrityksellä olisi hyvät eväät brändin rakennukseen ja vahvistamiseen. Huolellisesti tehty brändityö vie yrityksen menestykseen lyhyellä, mutta erityisesti pitkällä tähtäimellä. 

Konsepti on jaettu seitsemään osaan, jolloin kokonaisuus on helposti käsiteltävä ja kattaa kaikki tärkeimmät asiat. Jokaiselle päivälle on luotu selkeä agenda ja stepit, joita noudattamalla rakennat menestyvän brändin. Yhden päivän työstö vaatiin työaikaa tunnista kahteen. Joihinkin päiviin tarjoamme maksuttomia työkaluja työstön tueksi.

Viikon jälkeen sinulla on hyvä ymmärrys, mitä menestyvän brändin luominen vaatii, miten se rakennetaan sekä mitkä työkalut auttavat brändinrakennusmatkalla.

assorted notepads

Päivä 1 – Brändistrategia

🎙️ Kuuntele Podcast aiheesta: Episode 1 – Brand strategy – what is that? Create a foundations for your brand.

Brändistrategiassa määritellään suunnitelma, jota noudattamalla yrityksen brändiä rakennetaan sellaiseksi, että se erottautuu kilpailijoista, tuottaa asiakkaille lisäarvoa sekä luo hyviä mielikuvia ja tunnetta. Hyvä ja vahva brändi lisää myös asiakasuskollisuutta, sillä brändi ei ole vain sanoja. Myös yrityksen teot rakentavat brändiä, brändi-identiteettiä sekä brändin kokemusta parhaimmillaan.

Brändistrategia on syytä määritellä huolella, sillä mitä vankemmalle pohjalle yrityksen brändi rakentuu, sen vahvempana se näyttäytyy asiakkaille. 

Brändistrategiassa tärkeää on vastata businesskriittisiin kysymyksiin, joista käy ilmi, mikä on yrityksen pelikenttä ja miten peli voitetaan. Brändistrategia on osa liiketoimintasuunnitelmaa, ja palvelee yhtä lailla yrityksen markkinointia kuin myyntiäkin onnistumaan.

Brändistrategian määrittely

Tärkeimmät asiat strategian luomisessa ovat: 

  • Brändin arvot
  • Brändin positiointi – mikä on brändin pelikenttä?
  • Kilpailukentän ymmärrys – ketä vastaan yrityksesi brändi pelaa?
  • Minkälaisia kohderyhmiä brändi puhuttelee?
  • Mitkä ovat palvelun/tuotteen hyödyt asiakkaan tarpeeseen
  • yms.

Lataa maksuton Brändicanvas

Laadimme strategian kiteyttämisen tueksi kevyen brändin strategiakanvaksen, jonka saat ladattua täältä 👉

Mitä seuraavaksi?

Seuraavan seitsemän päivän aikana syvennymme brändäyksen osa-alueisiin, ja saat meiltä sähköpostitse tarkat ohjeet. Pidämme asiakkaillemme myös Brändi viikossa -intensiivikursseja, joihin sinulla on mahdollisuus osallistua. Intensiivikurssilla saat apua kokeneilta brändääjiltämme mihin tahansa brändäyksen osa-alueeseen.

PS. Tämä blogisarja kootaan myös maksuttomaksi oppaaksi. Liity uutiskirjelistallemme alla olevalla lomakkeella, ja lähetämme oppaan sinulle sähköpostitse, kun se valmistuu. 

Sitely

Sitely - Pohjoismainen digitoimisto, joka rakentaa menestyviä brändejä.

Verkkosivut-sub-image-1

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää mitä brändimaailmassa tapahtuu? Tilaa Sitelyn brändikirje ja et jää paitsi mielenkiintoisimmista tarinoista ja brändeistä. Saat brändikirjeen kerran kuukaudessa.

Rakenna brändi-identiteetti, joka tempaisee mukaansa

Rakenna brändi-identiteetti, joka tempaisee mukaansa

Käymme tässä blogissa 5 tärkeintä asiaa, jolla rakennat houkuttelevan brändi-identiteetin, jotta kylmät prospektit muuttuvat brändilähettil...

Luo brändin ostajapersoonat

Luo brändin ostajapersoonat

Ostajapersoonat ovat brändin pääkohderyhmästä jalostettuja, fiktiivisiä persoonallisuuksia. Persoonallisuudessa määritellään muun muassa, m...

Rakenna bränditarina, joka koukuttaa ja kutsuu asiakkaat mukaan

Rakenna bränditarina, joka koukuttaa ja kutsuu asiakkaat mukaan

Tarinankerrontaa on käytetty jo muun muassa kivikaudella tiedon siirtämiseen sukupolvelta toiselle.