Skip to content
Markkinointi

Hyödynnä videoita digimarkkinoinnissa - 4 vinkkiä onnistuneeseen videomarkkinointiin

Perehdytään yhteen digimarkkinoinnin suurimmista trendeistä, videoihin. Mitä tulee ottaa huomioon onnistuakseen videomarkkinoinnissa?

Digimarkkinointi ja sen sisältämä videomarkkinointi ovat tämän hetken suosituimpia keinoja tavoittaa asiakkaat.

Videot, etenkin lyhyet videot, ovat helposti kulutettavaa sisältöä, johon voi perehtyä lähes missä vain ja milloin vain. Videoita katsellaan julkisissa kulkuneuvoissa, työpaikan kahvihuoneessa, lounasravintoloissa, tai jopa kaupan kassajonossa sekä tietysti kotisohvalla.

Videomarkkinointi onkin yksi tulevien vuosien tärkeimmistä markkinointitrendeistä, sillä videoiden suosio tulee kasvamaan entisestään. Etenkin lyhyet videot tulevat kasvattamaan suosiotaan, sillä ihmiset rakastavat katsoa mukaansatempaavia, lyhyitä videoita. Tästä todisteena ovat Instagramin ja TikTokin kaltaisten videoille optimaalisten alustojen valtavat käyttäjämäärät.

Videomarkkinointi digimarkkinoinnin työkaluna on lähes pakollinen ottaa haltuun viimeistään nyt. Tässä blogissa käymme läpi mitä videomarkkinointi on ja miten siinä pääsee helposti alkuun.

📼 Miksi videot kannattaa lisätä sisältömarkkinointiin vuonna 2023?

Kuten mainittu, videot ovat helposti kulutettavaa, mielenkiinnon herättävää sisältöä, jota voi katsella paikasta riippumatta mobiililaitteella. Videoita katsellaan kotona, työpaikalla, koulussa, tai jopa ruokapöydässä. Videomarkkinointi on siis tehokas keino tavoittaa asiakkaat ajasta ja paikasta riippumatta.

Nykymaailma on täynnä ärsykkeitä, jotka kamppailevat huomiostamme. Asiakkaan mielenkiinnon saamiseksi tarvitaan siksi mahdollisimman huomiota herättäviä keinoja, kuten videoita.

Etenkin lyhyet videot toimivat digimarkkinoinnissa hyvin. Instagramin ja TikTokin kaltaiset, lyhyeen videosisältöön erikoistuneet alustat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Nuorimmat sukupolvet ovat kasvaneet videoiden ympäröimänä, joten videot tulevat olemaan jatkossa luontaisin tapa tavoittaa asiakkaat.

Siksi videomarkkinointi on tulevaisuuden suunta digimarkkinoinnissa 🔝

Videomarkkinoinnin hyödyt:

 • Huomiota herättävä
 • Mielenkiintoa ylläpitävä
 • Tavoittaa asiakkaan ajasta ja paikasta riippumatta
 • Orgaaninen näkyvyys (hakukoneissa ja sosiaalisen median jaoilla)
 • Mahdollistaa monipuolisen sisällön

Videosisältöjen toteuttaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta sosiaalisen median kanaviin suunnattu sisältö antaa paljon armoa tuotannon suhteen. Mukaan videomarkkinointiin voi päästä vaikka kännykällä kuvatuilla yksinkertaisilla alle minuutin mittaisilla videoilla.

Oli videosisältösi sitten ammattimaisesti tuotettua, tai pienemmällä budjetilla tehtyä, huomioi seuraavat neljä kohtaa onnistuaksesi optimaalisesti.

isaac-smith-8XlMU62ii8I-unsplash

🎯 1. Aseta tavoitteet

Sitä saa, mitä mittaa. Digimarkkinointi, kuten muukin markkinointi, alkaa tavoitteiden asettamisella. Mieti siis mitä haluat videoillasi saavuttaa?

Tavoitteita voivat olla esimerkiksi liidien hankkiminen, tuotteiden myynti, tai vain bränditietoisuuden luominen.

Kun mietit videomarkkinointisi tavoitteita, pohdi kohdeyleisöäsi ja myyntisuppiloasi. Mihin kohtaan suppiloa tarvitset markkinointipanostuksia? Suppilon alkupäähän voi tuottaa brändisi tunnettuutta lisäävää sisältöä, kun taas suppilon loppupäässä voi olla webinaareja tai tuote-esittelyitä jotka tähtäävät suoraan myyntiin.

Tavoitteiden asettaminen ja suppilon vaiheen tunnistaminen auttavat sinua luomaan tehokkaita toimintakehotuksia (Call To Action, CTA) myös videosisältöösi.

Näyttökuva 2023-4-24 kello 11.28.27

📺 2. Valitse kanavat

Facebook, Youtube, Instagram, Snapchat ja TikTok ovat suosituimmat alustat, joita kuluttajien ja brändien odotetaan käyttävän eniten seuraavien vuosien aikana.

Mikä tahansa näistä alustoista on hyvä valinta, mutta jos sinulla on jo jollain sosiaalisen median alustalla seuraajia, kannattaa aloittaa videomarkkinointi siellä.

Kannattaa kuitenkin harkita etenkin YouTuben ja TikTokin hyödyntämistä. TikTok ei ole vielä kovinkaan monen yrityksen digimarkkinointi-strategiassa, joten TikTokissa brändien julkaisuille on vielä hyvin tilaa.

TikTokin viraalius voi myös mahdollistaa erittäin nopean suosion saavuttamisen ilman aiempaa brändin rakennusta. Facebook, Instagram ja Youtube ovat kuitenkin edelleen varmoja valintoja suuren yleisön saavuttamiseen. Kanavan valinta vaikuttaa kuitenkin tuotettavan sisällön tyyliin.

josh-rose-qWBoBpeOxjo-unsplash


🎥 3. Suunnittele videotyypit ja sisältö

Suunnittele videotyypit ja sisältö valitsemaasi kanavaan sopivaksi. Mieti myös, minkälaista digimarkkinointi on muissa valitsemissasi kanavissa, ja suunnittele sisältö tukemaan muuta markkinointistrategiaasi.

Tässä muutamia videotyyppejä ja niiden etuja, joiden avulla pääset alkuun:

 • Koulutus: Informatiiviset oppaat ja vinkit, jotka lisäävät bränditietoisuutta uusille asiakkaille tai luovat lisäarvoa nykyisille asiakkaille.
 • Selittävä sisältö: Tämä sisältö keskittyy opettamaan mitä yrityksesi tekee ja kuinka brändisi voi auttaa ratkaisemaan tietyn ongelman.
 • Kulissien takana: Katsaus yrityksesi toimintaan ja työntekijöihin. Tuo sisältöön aitoutta, jota kuluttajat nykypäivänä kaipaavat yrityksiltä.
 • Haastattelut: Vierailevien puhujien haastattelut ovat loistava tapa tavoittaa uutta yleisöä.
 • Viihdyttävä sisältö: Vitsit ja kepposet ym. Viihdyttämisen lisäksi nämä videot voivat kertoa brändistäsi ja arvoistasi, sekä rakentaa yhteisöllisyyttä yleisösi keskuudessa.
 • Kokemukset: Videot, jotka esittelevät, kuinka asiakas käyttää tuotettasi tai palveluasi ja kuinka hän on tyytyväinen siihen. Sosiaaliset todisteet toimivat aina myynnin edistämiseen.
 • Tuote: Korosta suosituimman tuotteen tai palvelun ominaisuuksia näyttämällä sitä toiminnassa.

Muista myös, että parhaassa tapauksessa hyvin valitulla avainsanojen yhdistelmällä ja ikivihreällä aiheella videosi voi pysyä ajankohtaisena ja suosittuna useita vuosia.

campaign-creators-pypeCEaJeZY-unsplash

🔬 4. Mittaa ja analysoi

Digimarkkinointi, videomarkkinointi, ja mikä tahansa muu markkinointi on riippuvaista tulosten mittaamisesta ja analysoinnista.

Edellisten valintojen toimivuuden tiedät vain, mikäli mittaat siihen liittyvää dataa:

Kuinka monta katselukertaa videolla on? Mikä on keskimääräinen katseluaika? Kuinka paljon videolla on jakoja, tykkäyksiä ja kommentteja?

Jokaisella alustalla on natiivianalytiikka, joka kertoo olennaisimmat asiat videosisällöstäsi. Käytä analysointiin mittareita, jotka tukevat alussa asettamiasi tavoitteita. Jos halusit esimerkiksi bränditietoisuutta videolle, hyvä mittari on vaikkapa videon katselukerrat.

Try Again Schitts Creek GIF by CBC

Yhteenveto

Videomarkkinointi on tulevaisuuden suunta digimarkkinoinnissa.

Asiakkaan mielenkiinnon saamiseksi tarvitaan siksi mahdollisimman paljon huomiota herättäviä keinoja, kuten videoita.

Videot ovat helposti kulutettavaa, mielenkiinnon herättävää sisältöä, jota voi katsella paikasta riippumatta mobiililaitteella.

Videomarkkinointi on tehokas keino tavoittaa asiakkaat ajasta ja paikasta riippumatta.

Etenkin lyhyet videot toimivat digimarkkinoinnissa hyvin. Instagramin ja TikTokin kaltaiset, lyhyeen videosisältöön erikoistuneet alustat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan.

Nuorimmat sukupolvet ovat kasvaneet videoiden ympäröimänä, joten videot tulevat olemaan jatkossa luontaisin tapa tavoittaa asiakkaat.

Videomarkkinoinnin hyödyt:

 • Huomiota herättävä
 • Mielenkiintoa ylläpitävä
 • Tavoittaa asiakkaan ajasta ja paikasta riippumatta
 • Orgaaninen näkyvyys (hakukoneissa ja sosiaalisen median jaoilla)
 • Mahdollistaa monipuolisen sisällön

Mukaan videomarkkinointiin voi päästä vaikka kännykällä kuvatuilla yksinkertaisilla alle minuutin mittaisilla videoilla.

Suunnittele videomarkkinointi oheisten neljän kohdan mukaisesti:

 1. 🎯 Aseta tavoitteet
 2. 📺 Valitse kanavat
 3. 🎥 Suunnittele videotyypit ja sisältö
 4. 🔬 Mittaa ja analysoi

👉 Aloita videomarkkinoinnin hyödyntäminen varaamalla aika ilmaiseen menestyskonsultaatioon

Ilari

Draivia ja intoa pursuava Ilari on Sitelyn toinen perustajista ja toimitusjohtaja. Ilarille on kertynyt kokemusta digitaalisten palveluiden strategisesta suunnittelusta ja johtamisesta 15 vuoden ajalta. Ilari on vahvasti mukana Sitelyn asiakkuustyössä ja hänet voikin tavoittaa mm. fasilitoimassa markkinoinnin strategiaworkshoppia tai rakentamassa analytiikkadashboardeja Data Studioon.

Verkkosivut-sub-image-1

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää mitä brändimaailmassa tapahtuu? Tilaa Sitelyn brändikirje ja et jää paitsi mielenkiintoisimmista tarinoista ja brändeistä. Saat brändikirjeen kerran kuukaudessa.

Spring Break 2023 - Getaway to the Riviera

Spring Break 2023 - Getaway to the Riviera

Tervetuloa lukemaan reissustamme Rivieran aurinkoisessa Antibesin kaupungissa!

Tervetuloa tiimiin Kalle!

Tervetuloa tiimiin Kalle!

Kalle on aloittanut Sitelyllä uutena B2B-myyjänä, tutustutaan hieman häneen!

Luo tehokas markkinointistrategia HubSpotin tekoälytyökaluilla

Luo tehokas markkinointistrategia HubSpotin tekoälytyökaluilla

Tutustutaan HubSpotin tekoälytyökaluihin, joiden ansiosta markkinoija pystyy tarjoamaan yksilöllistä ja kohdennettua markkinointia.