Skip to content

7 tehokkainta kasvuhakkerointitaktiikkaa, joilla hankit asiakkaita lähes ilmaiseksi

kasvuhakkerointitaktiikka

Kasvuhakkerointi tarkoittaa yleistettynä strategioita, jotka keskittyvät mahdollisimman suureen kasvuun mahdollisimman pienillä resursseilla. Kasvuhakkerointi sisältää markkinointia, kokeiluja ja prosesseja, joiden tarkoituksena on kasvattaa brändin näkyvyyttä ja asiakaskuntaa luovilla, innovatiivisilla ja edullisilla tavoilla.

⤴ Parhaimmillaan kasvuhakkerointi voi mahdollistaa suuren kasvun hyvinkin lyhyessä ajassa. Perinteiseen markkinointiin verrattuna se kuitenkin vaatii kokeilemaan rohkeasti uusia asioita yrityksen ja erehdyksen kautta.

Takeita onnistumisesta ei ole, mutta tämän riskin kääntöpuolena voi olla rakettimainen kasvu lähes olemattomalla budjetilla. Kukapa ei haluaisi brändilleen viraalia näkyvyyttä ilman astronomisia markkinointikustannuksia?

Tästä blogitekstistä löydät 7 tehokkainta kasvuhakkerointitaktiikkaa, joiden avulla integroit kasvuhakkeroinnin osaksi markkinointiasi ja hankit asiakkaita tehokkaasti.

Tiedätkö mitä kasvuhakkerointi on? Lue kattava tietopaketti kasvuhakkeroinnista 👉

määrittele kohderyhmä

(Kuva: Unsplash)

📐 Määrittele onnistuminen oikein - AARRR ja RARRA

Vaikka kasvuhakkerointi vaatii omistautumista ja erilaisten asioiden testaamista, sitä voi silti tehdä ratkaisukeskeisesti ja tuloshakuisesti. Kasvuhakkerointistrategia pitää sisällään omat mittarinsa, AARRR- ja RARRA-viitekehykset.

Ennen kuin aloitat kasvuhakkeroinnin, päätä miten mittaat sen onnistumista. Tähän tarkoitukseen on olemassa kasvuhakkeroinnin “piraattisuppilo” AARRR.

AARRR-malli kuvaa asiakkaan elinkaarta kasvuhakkerin näkökulmasta ja mahdollistaa seurannan koko elinkaaren läpi.

AARRR on lyhenne sanoista Acquisition (hankinta), Activation (aktivointi), Retention (pito), Referral (suosittelu), Revenue (tulot).

 AARRR-mallissa kasvun viisi vaihetta järjestellään siten, että asiakashankinta on suppilossa ensimmäisenä.

  1. Acquisition (hankinta): Uusien asiakkaiden hankinta.
  2. Activation (aktivointi): Toimenpiteet joilla asiakkaat saadaan käyttämään tuotettasi tai palveluasi.
  3. Retention (pito): Asiakkaiden säilyttäminen.
  4. Referral (suosittelu): Suositukset nykyisiltä asiakkailta uusien asiakkaiden saamiseksi.
  5. Revenue (tulot): Tulos.

Toinen kasvuhakkeroinnin viitekehyksistä, RARRA-malli, priorisoi hankinnan sijaan asiakaspidon. RARRA-malli keskittyy rakentamaan asiakkaan elinkaariarvoa ja siinä panokset laitetaan nykyisiin asiakkaisiin joiden avulla pyritään hankkimaan uusia asiakkaita.

RARRA-malli priorisoi asiakaspidon ennen kaikkea muuta:

  1. Retention (pito): Asiakkaiden säilyttäminen.
  2. Activation (aktivointi): Toimenpiteet joilla asiakkaat saadaan käyttämään tuotettasi tai palveluasi.
  3. Revenue (tulot): Tulos.
  4. Referral (suosittelu): Suositukset nykyisiltä asiakkailta uusien asiakkaiden saamiseksi.
  5. Acquisition (hankinta): Uusien asiakkaiden hankinta.

Kun olet päättänyt mittarit, on aika ottaa kasvuhakkerointitaktiikka (tai useampi) käyttöön.

💰 Lue myös: Näin muutat verkkosivusi myyntifunneliksi

kasvuhakkerointitaktiikka

(Kuva: Unsplash)

7 tehokkainta kasvuhakkerointitaktiikkaa

1. Käytä interaktiivista sisältöä

Interaktiivisen sisällön hyödyntäminen on erinomainen kasvuhakkerointitaktiikka. Interaktiivisuus lisää asiakkaiden sitoutumista ja brändiuskollisuutta, jotka ovat todella tärkeitä brändisi kasvun edistämisessä.

Tämä kasvuhakkerointitaktiikka saa pysähtymään ja käyttämään aikaa vuorovaikutukseen sisältösi kanssa (kilpailijasi sijaan). Interaktiivisesta sisällöstä, kuten tietokilpailuista, webinaareista ja videoista, onkin tullut erittäin suosittuja markkinointikampanjoissa.

Etenkin tietokilpailuilla on korkea asiakaspitoprosentti, joka on olennaisen tärkeä osa piraattisuppiloa, erityisesti RARRA-mallissa.

2.Käytä uudelleen vanhaa sisältöä ♻️

Sisällön uudelleenkäyttö tarkoittaa kirjaimellisesti vanhan tai nykyisen sisällön käyttämistä uuteen tarkoitukseen. Tämä on kasvuhakkerointitaktiikka parhaimmillaan, sillä yksi olemassa oleva sisältö voi vastata useisiin uusiin tarpeisiin

Voit esimerkiksi muokata vanhat blogitekstit uutiskirjeiksi, e-kirjoiksi tai vieraskirjoituksiksi muiden blogeihin. Videoitasi voit leikata lyhyiksi yhteenvetovideoiksi tai jopa podcasteiksi. Tällä tavoin tarjoat yleisöllesi uuden tavan oppia sinulta ja rakennat läsnäoloa useilla eri kanavilla.

Todellinen kasvuhakkeri pitää tämän pointin mielessä jo sisältöä tuottaessaan: Videota kuvatessa sen ääniraidan voi tallentaa ja julkaista podcastina, ja litterointi tuottaa siitä lähes valmiin blogitekstin. Kolme kärpästä yhdellä iskulla!

3. Tarjoukset ja edut 🎁

Ilmaistarjousta on vaikea vastustaa, mutta vielä vaikeampi on vastustaa ilmaistarjousta, joka on voimassa vain rajoitetun ajan. Kasvuhakkerointi yhdistää nämä kaksi houkuttelevaa tekijää keskenään ja luo “tarjouksen josta ei voi kieltäytyä”

Kiirellisyyden tunne liittyy ihmisen psykologiaan: Pohjimmiltaan tunnemme että on pakko toimia, kun tilanne on kiireellinen. Hyödynnä tätä tarvetta tarjousten ja etujen kanssa.

Tarjoa e-kirjoja, etuja, tai alennuskuponkeja, mutta lisää kaikkiin ehdollisuus: Voimassa vain 24 tuntia, vain tämän viikon, toimi heti jne.

Yksi helppo tapa toteuttaa tätä kasvuhakkerointitaktiikkaa on lisätä “lähtölaskenta” eli ajastin sähköposteihisi, mainoksiisi, tai nettisivujesi pop-up ikkunoihin.

4. Hyödynnä FOMO-teknologiaa 😨

Edellisessä kohdassa mainitun kiireellisyyden tunteen lisäksi meitä ihmisiä ohjaa toinen vahva psykologinen tarve: Emme halua jäädä paitsi mistään hyvästä. Tätä tarvetta kuvataan lyhenteellä FOMO: Fear Of Missing Out.

Tunteet ovat voimakas työkalu markkinoinnissa. Saat enemmän konversioita, kun saat potentiaaliset asiakkaat tuntemaan että he jäävät paitsi tarjouksestasi.

Tätä tunnetta voi hyödyntää käyttämällä “sosiaalisia ilmoituksia” verkkosivuillasi (ks. Esimerkiksi osuvasti nimetty palveluntarjoaja FOMO). Tehokkainta markkinointia on henkilökohtainen suositus, joka onkin yksi “piraattisuppilon” kulmakiviä.

👉Tutustu Fomoon 

Näytä sivuillasi, etenkin verkkokaupassa, ilmoituksia kuten: “4 tuotetta jäljellä varastossa", "5 henkilöä katselee tätä tuotetta nyt" tai "10 henkilöä osti tämän tuotteen viimeisen 24 tunnin aikana”.

5. Re-targetointi - markkinoinnin kohdentaminen uudelleen 🎯

Re-targeting, eli uudelleenmarkkinointi, tarkoittaa mainonnan kohdistamista niille henkilöille, jotka ovat jo tutustuneet brändiisi esimerkiksi verkkosivustollasi tai muun vuorovaikutuksen perusteella.

Se on loistava kasvuhakkerointitaktiikka, joka puskee potentiaalisia asiakkaita eteenpäin ostopolulla. Kun analytiikkatyökalusi ja verkkosivusi evästeet ovat kunnossa, voit kohdentaa mainoksia verkkosivuillasi vierailleille henkilöille.

Erityisesti sosiaalisen median kanaviin kohdistetut mainokset toimivat tässä yhteydessä erinomaisesti. Tässäkin pelata useampaa maalia samaan aikaan esimerkiksi kohdentamalla yksi mainoskampanja konvertoimaan verkkosivuston vierailijoista liidejä ja toinen kampanja konvertoimaan liideistä asiakkaita.

👉Tutustu re-targetointiin täällä

6. Sähköpostimarkkinointi ja markkinoinnin automaatio 📧

Kasvuhakkerointistrategia, kuten myös perinteinen markkinointistrategia, tarvitsevat sähköpostimarkkinointia. Rapakon takana tehdyt tutkimukset kertovat, että dollarin investointi sähköpostimarkkinointiin voi tuoda jopa 44 dollaria tuloja. Sama matematiikka toimii luonnollisesti myös euroilla.

Sähköpostimarkkinointi on edelleen tehokasta ja edullista, vaikka sähköpostia onkin jokaisella laatikot tukossa. Uutiskirjeet ovat hyvä tapa perehdyttää asiakkaat tuotetarjontaasi tai voit rakentaa luottamusta tarjoamalla aidosti hyödyllistä tietoa.

Sähköpostin etuna on myös se, että sen voi automatisoida. Muista kuitenkin lisätä toimintakehotukset ja anna asiakkaillesi mahdollisuus vastata sähköposteihisi mahdollista palautetta ja kysymyksiä silmällä pitäen.

👉Tutustu markkinoinoinnin automaatioalustoihin täällä

7.Laskeutumissivut ja tarkat digikampanjat 🛬

Nämä pitävät huolen siitä, että saat konversiot kohdilleen. Räätälöi digimainoskampanjat ja niiden laskeutumissivut kullekin kanavalle, jota käytät liidien hankkimiseen. Esimerkiksi Facebook-mainoksia klikatessa laskeutumissivu, jolle vieralijia päätyy, pitää olla lyhyt, mobiilioptimoitu, ja mieluiten toimia yhdellä klikkauksella.

Laskeutumissivuja kannattaa tehdä myös suoraan hakukoneoptimoituun sisältöön, jolloin voit maksimoida liidigeneroinnin suoraan hakukonetuloksista. Se onkin edelleen tänä päivänä erinomaisen toimiva kasvuhakkerointitaktiikka.

kasvuhakkerointistrategia

(Kuva: Giphy)

Yhteenveto

Kasvuhakkerointi on kattotermi strategioille, jotka keskittyvät mahdollisimman suureen kasvuun mahdollisimman pienillä resursseilla. Kasvuhakkerointi on kokoelma markkinointia, kokeiluja ja prosesseja, joilla pyritään kasvattamaan näkyvyyttä ja asiakaskuntaa luovilla, innovatiivisilla ja edullisilla tavoilla.

Kasvuhakkerointiin kannattaa suhtautua ratkaisukeskeisesti ja tuloshakuisesti. Käytä tulosten seurantaan ja arviointiin “piraattisuppiloa”, eli AARRR-viitekehystä:

  1. Acquisition (hankinta): Uusien asiakkaiden hankinta.
  2. Activation (aktivointi): Toimenpiteet joilla asiakkaat saadaan käyttämään tuotettasi tai palveluasi.
  3. Retention (pito): Asiakkaiden säilyttäminen.
  4. Referral (suosittelu): Suositukset nykyisiltä asiakkailta uusien asiakkaiden saamiseksi.
  5. Revenue (tulot): Tulos.

RARRA-mallissa priorisoidaan hankinnan sijaan asiakaspito.

7 tehokkainta kasvuhakkerointitaktiikkaa

  1. Käytä interaktiivista sisältöä
  2. Käytä uudelleen vanhaa sisältöä
  3. Tarjoukset ja edut
  4. Hyödynnä FOMO-teknologiaa
  5. Retargetointi - markkinoinnin kohdentaminen uudelleen
  6. Sähköpostimarkkinointi ja markkinoinnin automaatio
  7. Laskeutumissivut ja tarkat digikampanjat

Parhaimmillaan kasvuhakkerointi voi mahdollistaa suuren kasvun hyvinkin lyhyessä ajassa. Perinteiseen markkinointiin verrattuna se kuitenkin vaatii kokeilemaan rohkeasti uusia asioita yrityksen ja erehdyksen kautta.

👉 Apua kasvuhakkerointiin saat varaamalla ajan ilmaiseen menestyskonsultaatioon

Kirjoittaja: 

Jaa artikkeli