Skip to content

4 ikivihreää Facebook-kampanjaa, jotka tekevät myynnin puolestasi

Jatkuvia tuloksia helpoilla kampanjoilla

Facebook-mainonta ja kaikki digitaalinen markkinointi vaativat kovaa työtä. Ei riitä, että mainokset tekee vain kerran ja antaa rullata. Mainoksia pitää päivittää uudestaan eri viestikulmilla, kuvilla, teksteillä yms. Näin varmistetaan, että algoritmit tykkäävät mainoksista ja jakelevat niitä parhaalla mahdollisella tavalla. On olemassa kuitenkin sellaisia mainostyyppejä, jotka vaativat vain vähän ylläpitoa ja kestävät hyvin ajan patinaa. Jos kiinnostuit lue eteenpäin. 

Käyn läpi tässä blogissa, minkä tyyppiset kampanjat kestävän ajan patinaa – eli ikivihreät mainoskampanjat. Näitä kampanjoita ei tarvitse paljon päivitellä, vaan voit nauttia aamukahvistasi ja seurata tuloksia.

Mitä ovat ikivihreät kampanjat?

Ikivihreillä kampanjoilla tarkoitan sellaista sisältöä, joka kestää kulutusta pidempään kuin normaalit mainoskampanjat. Tällaiset mainostyypit ovat aina tuoreita, sopivat moneen tilanteeseen ja ratkaisevat ongelmia, joita asiakkaillasi on.

Vaikka kirjoitus olisi vuosien takaa, tietyn tyyppinen sisältö – kuten asiakastarinat, suosittelut, oppaat ja vinkit tai ohjevideot säilyttävät relevanttiutensa. Tätä käytetään mm. paljon YouTubessa, vaikkapa kun mekaanikot tekevät klassikkoautojen korjaukseen suunnattuja videoita.

Tämän tyyppisen sisällön luominen ei ole ainoastaan helppoa, vaan sen avulla on mahdollista rakentaa auktoriteettia kotisivuillesi. Auktoriteetilla tarkoitetaan sellaista sisältöä, jonka puoleen ihmiset kääntyvät hakemaan ratkaisuja, kuten wikipedia.

Kampanjatyyppi 1 – Asiakastarinat

Asiakastarinat eli asiakastestimoniaalit rakentavat luottamusta sinun ja potentiaalisen asiakkaan välille. Googlen tutkimuksessa havaittiin, että keskimäärin ihminen lukee tai kysyy ostamastaan tuotteesta yli kymmeneltä ihmiseltä, ennen kuin tekee ostopäätöksen. Suositukset voivat olla eri kotisivuilta, somesta, kotoa, työpaikalta yms.

Tämä tarkoittaa sitä, että asiakastarinat ja suosittelut ovat avainasemassa asiakkaisiisi vakuuttamisessa. Kun tätä mietitään markkinointistrategian näkökulmasta, sisällöt rakennetaan niin, että potentiaaliset ostajat vakuutetaan tuotteesi tai palvelusi laadusta jo aiemmin niitä ostaneiden avulla. Näin poistetaan yksi myynnin este – luottamuksen puute.

Tutkimuksen mukaan konversioprosentit kasvoivat 64 prosentilla, kun testimoniaaleja lisättiin verkkokaupan tilaussivulle. Kuulostaa hyvältä, eikö totta?

Asiakastestimoniaali

Asiakassuositusten muuttaminen mainoksiksi on helppoa. Kontaktoi muutama nykyinen asiakkaasi ja kysy, miksi he päätyivät ostamaan yritykseltäsi. Pyydä lupa käyttää kommenttia markkinoinnissa. Voit tarjota heille vaikkapa alennuksen seuraavasta tilauksesta palkintona.

Seuraavaksi rakennetaan uusi kampanja Facebookiin, johon luodaan mainosryhmä asiakastestimoniaaleja varten. Mainosryhmään luodaan mainoksia keräämistäsi asiakaspalautteista. Mainoksissa pitää käydä ilmi asiakkaat, miksi he ovat ostaneet sinulta ja miksi olet luotettava toimija. Näiden mainosten avulla kasvatat luottamusta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa.

Tämän kampanjatyypin avulla asiakashankinnan kustannukset (CPA – Cost-per-acquisition) laskevat samalla, kun mainoksistasi tulee relevantimpia kohderyhmällesi. Perinteisten myyntikärjellä toimivien mainosten CPA saattaa olla jopa 50 €/asiakas, kun taas asiakassuosittelumainoksilla voidaan päästä jopa alle 20 €:n.

Ei muuta kuin ensimmäiset mainokset rullaamaan!

Kampanjatyyppi 2 – Ominaisuudet ja edut

Asiakkailla on tänä päivänä paljon enemmän tietoa käytettävissään ostopäätöstä tehdessä kuin esimerkiksi 90-luvulla, jolloin asiakas oli pitkälti myyjän antamien tietojen varassa. Palveluiden ja tuotteiden hintavertailu on todella helppoa internetissä. Kuluttajat hyödyntävätkin tätä mahdollisuutta surutta, etenkin verkkokaupoissa, joissa ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa surffatessa liikkeestä toiseen. Koska Facebook-mainoksissa on rajoitettu tila sisällölle ja asiakkaasi eivät jaksa lukea pitkiä sepustuksia, kannattaa palveluidesi tai tuotteidesi tärkeimmät ominaisuudet tuoda esille ytimekkäästi.

Ominaisuudet ovat monesti teknistä nippelitietoa, kuten vaikkapa näytön tuumakoko uuden tietokoneen hankinnassa. Ominaisuuksista tulee kuitenkin mielenkiintoisia asiakkaallesi vasta sitten, kun ne sidotaan hyötyihin. Esimerkiksi näin: 

“Näytön suuremman tuumakoon ansiosta voit käyttää useita avoinna olevia ohjelmia yhtäaikaisesti. Näin säästät aikaa ikkunoiden välillä hyppimisestä.”

Hyöty tuotiin heti esille, vaikka kyse oli teknisestä ominaisuudesta. Näin asiakkaasi ymmärtävät, miksi heidän pitäisi valita juuri sinun yrityksesi palvelu, eikä kilpailijan. Esimerkiksi Snapchatin mainoksessa hyödynnetään tätä taktiikkaa:

Mainoksessa ei mennä yksityiskohtaisiin ominaisuuksiin siitä, miten mainoksia luodaan Snapchatissa, mutta tuodaan hyödyn kautta lisäarvo esiin. Snapchat kuvailee lyhyesti saamasi edut (kohdistaminen) ja sanoo, että voit luoda mainoksen samantien – ei kuukauden päästä.

Kun lähdet tekemään vastaavia mainoksia yrityksellesi, keskity vähemmän palvelujesi teknisiin ominaisuuksiin ja enemmän siihen, miten palvelusi auttaa asiakasta. Palvelusi pitää ratkaista jokin asiakkaan ongelma tai mahdollistaa jokin uusi asia. Kun pystyt tekemään sellaisen mainoksen, voit käyttää sitä pitkään – ilman suuria muutoksia. Muista kuitenkin aina testata erilaisia mainosversioita, jotta löydät parhaan yhdistelmän.

Kampanjatyyppi 3 – Palkinnot ja tunnustukset

Ihmiset pitävät siitä, että heitä palkitaan tai että he saavat tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Tänän päivänä onnistumiset halutaan jakaa myös somessa. Jakaminen vahvistaa osaamista ja auktoriteettia. Yrityksien näkökulmasta saavutusten ja palkintojen jakaminen somessa on loistava tapa rakentaa omaa auktoriteettia. Menestyksesi tekee yrityksestäsi voittavan joukkueen, johon asiakkaasi haluavat liittyä. Näin saat uuden uskollisen joukon seuraajia, jotka voit konvertoida maksaviksi asiakkaiksi.

Jos yrityksesi on äskettäin voittanut alan palkinnon tai saavuttanut jonkin merkittävän virstanpylvään vaikkapa erinomaisesta asiakaspalvelusta, tuo se esille myös Facebook-mainoksissa.

Menestys kannattaa tuoda esille tarinan muodossa. Kerro asiakkaillesi, mitä palkinnon saamiseen vaadittiin ja kuinka kauan siinä kesti. Ihmiset haluavat lukea kiinnostavia tarinoita, joissa on onnellinen loppu ja samaistua niihin. Jos pystyt liittämään palvelusi tällaisiin mainoksiin järkevästi niin, että tuloksena ei ole myyntipuhe, voit antaa mainostesi rullata jatkuvasti ja nauttia tuloksista.

palkinto

Esimerkin mainoksessa ei mennä yksityiskohtaisiin ominaisuuksiin siitä, miten mainoksia luodaan Snapchatissa, mutta tuodaan hyödyn kautta lisäarvo esiin. Snapchat kuvailee lyhyesti saamasi edut (kohdistaminen) ja sanoo, että voit luoda mainoksen samantien – ei kuukauden päästä.

Kun lähdet tekemään vastaavia mainoksia yrityksellesi, keskity vähemmän palvelujesi teknisiin ominaisuuksiin ja enemmän siihen, miten palvelusi auttaa asiakasta. Palvelusi pitää ratkaista jokin asiakkaan ongelma tai mahdollistaa jokin uusi asia. Kun pystyt tekemään sellaisen mainoksen, voit käyttää sitä pitkään – ilman suuria muutoksia. Muista kuitenkin aina testata erilaisia mainosversioita, jotta löydät parhaan yhdistelmän.

Kampanjatyyppi 4 – Ohjeet ja vinkit

Haluat varmasti, että asiakkaasi kääntyvät juuri sinun yrityksesi puoleen ongelmiensa kanssa. Ongelmilla tarkoitan sellaisia asioita, joita palvelusi tai tuotteesi voivat ratkaista asiakkaallesi.

Ohjeet, oppaat ja vinkit ovat oiva tapa ratkaista näitä ongelmia ja samalla rakentaa yrityksesi auktoriteettia. Esimerkiksi YouTuben puoleen käännytään usein, kun etsitään ohjevideoita vaikkapa auton korjaamiseen. Mieti, mitäpä jos yrityksesi tekisi tällaisia opasvideoita ja jäisi kuluttajan mieleen avun tarjoajana “hädän hetkellä”? Voisiko olla mitään parempaa.

Nämä videot ovat siis kullanarvoisia asiakkaallesi, kun asiakkaalla on jokin ongelma, joka pitää ratkaista. Videot eivät kuitenkaan ole ainoa muoto. Apua voi tarjota myös esimerkiksi kotisivuilla olevilla oppailla tai vinkkisarjoilla.

Me esimerkiksi kirjoitamme asiakkaillemme oppaita, kuten “Nettisivujen ostajan opas”. Oppaassa kerromme vaihe vaiheelta, mitä nettisivujen toteuttaminen vaatii ja mitä pitää huomioida esimerkiksi teknisissä ominaisuuksissa. Haluamme auttaa asiakkaitamme ymmärtämään muun muassa kotisivujen tekemiseen liittyviä kysymyksiä.

Facebook-mainoksissa voidaan hyödyntää tätä samaa taktiikkaa. Sen sijaan, että tekisit myyntiin tähtääviä mainoksia, voit tehdä asian juuri toisin päin. Auta asiakkaitasi ilmaiseksi. Apu voi olla vaikkapa videosarja, jossa käsittelet jonkin asiakkaasi ongelman askel askeleelta. Tämä lisää yrityksesi arvostusta ja osoittaa, että välität asiakkaistasi.

Monesti tätä strategiaa pelätään, koska ajatellaan että se vie pois potentiaalista myyntiä. Todellisuudessa se vahvistaa asiantuntijuuttasi ja tukee sellaisia ostajia, jotka eivät ole vielä muuten kypsiä ostamaan yritykseltäsi. Näin luot myös arvokasta sisältöä, joka pitää seuraajat kiinnostuneina ja tyytyväisinä. Tällainen sisältö kestää kulutusta, ja voit käyttää sitä uudelleen mainoksissa ilman suuria muutoksia.

Miten aloitan kampanjoiden tekemisen?

Aloittaminen on helppoa. Valitse näistä kampanjatyypeistä yrityksellesi se, joka vaatii vähiten työtä, ja tee se ensimmäisenä. Jos sinulla on jo asiakastarinoita tai suosituksia tallessa, aloita sillä. Muista mainoksia tehdessä aina some-markkinoinnin klassinen 80/20-sääntö. Sosiaalisessa mediassa on annettava/autettava 80 %:ia ajasta. Lopulla 20%:lla voidaan tarjota omia palveluita. Palveluiden pitää kuitenkin kytkeytyä asiakkaiden ongelmien ratkaisuun, ei pelkkään myyntipuheeseen. 

Uusien, houkuttelevien markkinointi-kampanjoiden laatiminen on vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa. Säästä aikaasi ja lähde kokeilemaan näitä neljää ikivihreää kampanjaa. Jos tarvitset sparrailuapua ikivihreiden kampanjoidesi suunnittelussa, laita viestiä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua ratkaisemaan asiakkaidesi ongelmia.

Lähteet: Adespresso, Giphy, Artbees

Kirjoittaja: 

Jaa artikkeli